Laia Vergés

Abogada de familia

Iolanda Batallé: Atreveix-te
15/04/2021

 

 

La màgia dels llibres és que t’enduguis alguna cosa d’ells. Quan t’ho endús tot perquè la persona que hi ha al darrere és el llibre, és com fer matx!

 

De revolucions hi ha hagut moltes i encara més que en vindran, però la seva, la que ens proposa la Iolanda, si més no és diferent i ben segur que efectiva, és la revolució generosa i parlant amb ella he tingut el plaer de poder esbrinar exactament què vol dir.

 

Sota el títol “Atreveix-te a fer les coses a la teva manera” trobem un munt de consells, reflexions en forma d’assajos en els quals Batallé advoca perquè totes les maneres creïn un mosaic que enriqueixi entitats, la ciutat, el país… un mosaic ple de maneres diverses com diversa és la gent d’edats, races, estrats socials, maneres d’entendre la vida, etc.

 

Batallé creu i defensa aquest escenari de diversitat, ja que la diferència enriqueix i l’única manera d’arribar-hi és que cadascú trobi la seva manera. Una manera que no és fàcil d’aconseguir perquè abans hem de conèixer quina és la nostra i per això hem de desprendre’ns de la por. POR, quina paraula més gran i poderosa!, i alhora tan petita davant la paraula GENEROSITAT. Por a no poder vestir-nos cada dia com vulguem i no ser jutjats d’incoherents, por a no dir quina tendència sexual tenim, por a no dir al nostre cap que no estem d’acord i proposar noves idees, por en definitiva a mostrar-nos com som. A “l’Atreveix-te” (com li diu ella) la Iolanda ens explica que, en un món dominat per la lògica masculina, ella ha tingut la sort de tenir una iaia de la qual va aprendre que la generositat sorgeix de la capacitat de lideratge innat, d’una capacitat d’observació i de fer que les coses funcionin gràcies a la feina invisible. Impossible per ella deslligar vida personal de vida professional (tota la raó, penso jo!), amb una actitud basada en l’aprenentatge constant i amb el retorn increïble de fer coses autèntiques, ja no pel fet de ser autèntiques sinó pel fet de fer-les amb amabilitat i tendresa, sense perdre rigorositat, en definitiva i tornant a la clau de tot: amb generositat.

 

Poques persones et trobes a la vida que despertin l’entusiasme de la Iolanda Batallé, un entusiasme real i autèntic amb un objectiu no menys real i autèntic. La seva és la responsabilitat d’ajudar a fer que altres realitats arribin, com més diferents millor, més enriquiran i més diversitat crearan per aconseguir un lideratge de persones inclusiu on a poc a poc desaparegui la mediocritat dels que no volen deixar que d’altres brillin. Això sí, per tenir aquest escenari tan desitjable primer haurem de fer els deures amb nosaltres mateixos i destriar quina és la nostra manera de fer les coses, en tots els àmbits de la vida.   

Déjame un comentario